”Webben kommer att implodera”

Om det finns någon som förtjänat titeln internetguru så är det Jeff Stibel. Han är en amerikansk entreprenör som varit vd eller styrelseledamot i en rad börslistade företag. Han har dessutom skrivit böcker om affärer och internet. Som om inte detta vore nog så är han dessutom hjärnforskare.

I en intervju med Pontus Herin diskuterar Jeff Stibel bland annat framtiden för webben.

Jeff Stibel hävdar att webben kommer att implodera. Men han menar inte att detta nödvändigtvis är något negativt. Det som kommer att ske är att fokus kommer att skifta från tillväxt till kvalitet. Detta gäller även nätverksföretag som Facebook och Twitter, de kommer att nå en kritisk punkt där de måste börja fokusera mer på kvalitet. Om inte detta sker så kan det sluta med en förskräckelse, som det gjorde för Myspace.

Att nätverk imploderar, oavsett vad det är för nätverk, är helt naturligt enligt Stibel. Teorin kan appliceras överallt, enligt Jeff Stibel, från hjärnans funktion till myrsamhällen.

I intervjun talar Jeff Stibel även om entreprenörsrollen och vilka som utgör de bästa företagsledarna – och det är inte ekonomer utbildade på prestigefulla skolor.

Ämnen