Ekonomikanalen

Allt fler gör som Lars Fallgren – blir ”jobbonär”

73-årige Lars Fallgren har valt att jobba vidare efter att ha fyllt 65. Det gör honom till en del av en växande grupp, de som kombinerar jobb med pension, så kallade jobbonärer.

”Det är en glädje i livet att inte bara säga tack och adjö utan man kan få fortsätta en bit till”, säger han.

Siffror från Pensionsmyndigheten visar att antalet jobbonärer ökade konstant under 2010-talet och enligt en undersökning från Jönköping University är det nu var tredje person över 60 som är eller planerar att bli jobbonär.

Lars Fallgren hade ett helt arbetsliv inom reklambranschen bakom sig när det var dags att gå i pension. Men i stället för att bli fullt ut pensionär valde han att jobba vidare. Först var han med och drog i gång dundersuccén Hyr en pensionär i Stockholm och därefter har han skrivit barnböcker. Historien om ”Grankottarna som både kunde prata och gå” har kommit ut i tre delar och nu finns planer på en teateruppsättning.

”Jag är en sådan här farbror som tycker att något ska hända i ens liv och har jag möjlighet att göra barnskockarna lite glada över mina figurer så gör jag det med glädje verkligen.”

I inslaget ges tips om fyra saker som kan vara bra att tänka för den som vill kombinera jobb med pension.