Ekonomikanalen

Handelsbanken ändrar sig: EFN läggs inte ned

EFN Ekonomikanalen läggs inte ned. I dag kom beskedet från ägaren Handelsbanken att man ändrat sig och behåller kanalen. Anledningen är starka reaktioner från tittarna.

- Tittarnas och kunders starka engagemang är glädjande och lite överraskande. Handelsbanken försöker alltid skapa så nöjda kunder som möjligt och då är det klokt att ompröva beslutet om nedläggning, säger Michael Green, som i dag är chef för Handelsbanken Sverige. Vid årsskiftet tillträder Michael Green posten som vd i Handelsbanken.

EFN kommer även i fortsättningen att vara oberoende och lyda under Granskningsnämnden och Myndigheten för press, radio och tv. Leo Lagercrantz blir ny ansvarig utgivare från 1 januari:

- I det här fallet är det vi på EFN som, likt banken, försöker följa våra trogna tittare. Jag är glad och stolt över att vi nu kan starta kanalen igen, säger han.

EFN, som producerar videor och podcasts om privatekonomi, aktiemarknaden, boendeekonomi och hållbarhet, är ett dotterbolag till Handelsbanken. Kanalen är reklamfri och allt material är gratis att ta del av.

- Det är enormt roligt att Handelsbanken ändrat sig och väljer att driva EFN vidare, säger ansvarig utgivare Anna Fagerström, som tillsammans med vd Madeleine Bolander lämnar kanalen, som tidigare planerats.