Ekonomikanalen

Aktieproffsets knep: så blir du en vinnare på börsen

Petter Hedborg är inte bara vd för Modular Finance utan även en framgångsrik investerare och en hängiven sportfiskare. I EFN Marknad berättar han mer om alla dessa områden.

När det gäller investeringar menar Petter Hedborg att var och en måste hitta sin investeringsstrategi. Det finns inte bara en sådan som leder till framgång utan massor. Han själv har landat i en strategi han kallar för ”fokuserad case-investering” där han har en begränsad portfölj med fem till tio bolag som han behåller i två till tre år normalt. Innan han investerar bevakar han ofta bolagen i flera år innan han hittar rätt ingångsläge.

Den ultimata investeringen enligt Hedborg innehåller tre komponenter: top line-tillväxt, marginalexpansion och multipelexpansion, det vill säga stigande intäkter, stigande lönsamhet och stigande värdering.

Som nybörjare kan man börja med att testa sig fram. Sedan när man lärt sig vilken stil som passar en själv så gäller det att man har en självinsikt och håller sig den till den strategi man har valt och behärskar.

På frågan om Modular Finance kan vara på väg till börsen svarar Hedborg att de inte utesluter någonting.

Ett bolag som redan är noterat och där Petter Hedborg sitter i styrelsen är Söders Sportfiske. Detta är en perfekt styrelsepost för honom då sportfiske är en stor passion i hans liv.

Programledare: Albin Kjellberg