Ökad integration tillväxtnyckel i Öresund

Greater Copenhagen har fått en ny vd. Tue David Bak tillträdde tjänsten mitt i coronakrisen men trots att förutsättningarna inte är de lättaste ser han positivt på utmaningen.

”Kollar man inom ekonomisk utveckling så händer det rätt mycket både i Skåne och Halland på den svenska sidan och i östra Danmark på den danska sidan”, säger han.

Greater Copenhagens främsta syfte är tillväxt i regionen och enligt Tue David Bak finns mycket intressanta möjligheter inom både universitet och företagande i området. Dessutom syftar samarbetet till att stärka arbetsmarknaden. Där uppger Tue David Bak att innovation är en viktig faktor.

En av hans utmaningar är att integrera regionen mer. Den anses Öresundsbron till trots, fortfarande vara undermålig av vissa kritiker. Där är Tue David Baks förslag att tänka mer kreativt kring samarbeten mellan svenskt och danskt näringsliv.

Dessutom kommenterar han vikten av nya förbindelser i Öresundsområdet och vikten av att våga vara frispråkig i sin roll även när starka viljor vill göra sig hörda.

Redaktör: Jonas Harrysson