Ekonomikanalen

Så ser framtiden ut för de amerikanska techjättarna

Morgonens gäst Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, säger att AI-vågen är det som driver på de amerikanska techjättarna. De har kunnat integrera den nya tekniken och kapitalisera på den, vilket är viktigt för investerarna att se.

Metas kvartalsrapport var ganska bra, enligt Frida Bratt, men de ligger inte lika långt fram i AI-racet som de andra. Ur ett marknadsmässigt perspektiv är den samlade bilden kring Microsoft väldigt positiv, och de kan vara det bolag som ligger allra längst fram när det kommer till AI. Apples aktie har gått sämre. Bland annat på grund av en sjunkande Iphone-försäljning. Nvidias senaste rapport, som kom i februari, var urstark. Den senaste månaden har vi dock sett ett fall. Frida Bratt menar att det är naturligt att en aktie får ett bakslag när den har gått fram så pass kraftigt. Det ser fortfarande väldigt positivt ut för Nvidia, men om konkurrensen ökar kan de behöva ändra sin prissättning.

Tesla har varit pionjärer och Elon Musk är en visionär, men konkurrensen har hårdnat från den kinesiska marknaden och Frida Bratt frågar sig om Elon Musk verkligen är rätt person att ta Tesla ur den här besvärliga situationen. Han hoppas på tekniken medan analytikerna menar att billigare bilar kommer lösa deras situation. "Magin har försvunnit lite grann kring Teslas aktie", säger Frida Bratt.