Ekonomikanalen

Anna Kinberg Batra: ”Våga fatta beslut under coronakrisen”

Anna Kinberg Batra, tidigare partiledare för Moderaterna, kommenterar regeringens nya krispaket för att hjälpa de små företagen. Hon uppger att det är viktiga steg i rätt riktning men att det så småningom kommer att krävas fler åtgärder.

”Det som verkligen behövs nu för företag i till exempel handel, restauranger, reseföretag, är akut hjälp för att överleva när nästan hela efterfrågan försvunnit på rekordfart. Vi har inte varit med om något liknande.”

Anna Kinberg Batra anser att det är viktigt att hjälpa de små företagen på andra sätt än det första stimulanspaketet som kom. Där de små företagen inte gynnades av lånen från Riksbanken eller lättnader från Exportkreditnämnden. Hon uppger också att det här är en av de svåraste kriserna världsekonomin genomgått.

”Det här är nog det värsta sedan åtminstone andra världskriget under förra århundradet. Det här är enormt.”

Hur länge krisen kommer att pågå skapar dessutom en ovisshet som enligt Anna Kinberg Batra är svår att förhålla sig till.

”Vi bara vet att vi måste rädda liv, först på människor och sedan om det är möjligt även på företag. Så att vi klarar oss så bra som möjligt efteråt.”

Redaktör: Nicolina Söderqvist.