Ekonomikanalen

Selin sätter nytt fastighetsbolag på börsen

Fastighetsnestorn och miljardären Erik Selin gästar Börslunch och ger sin syn på en rad innehav, på börsraketen Balder, och på marknadshumöret.

Selin berättar också om en kommande börsnotering, i form av fastighetsbolaget K-fastigheter. Vid sidan av konventionell fastighetsförvaltning, lyfter han fram bolagets förmåga att själv bygga snabbt och billigt som en viktig konkurrensfördel.

”De har en väldigt bra motor genom att man bygger vissa produkter själva”, säger han om bolaget, som han äger tillsammans med grundaren och entreprenören Jacob Karlsson.

De kontrollerar hälften av aktierna var, och kommer inte att sälja aktier i samband med noteringen, säger Erik Selin. I stället ökas antalet aktier i en nyemission med målsättningen att 25 procent av aktierna ska göras tillgängliga på marknaden.

”Som det ser ut nu är tidsplanen satt till slutet av november, även om man inte kan veta helt säkert”, säger han om noteringen.

Beståndet i bolaget ligger i dag på omkring fyra miljarder kronor. Erik Selin vill inte spekulera i marknadsvärdet på börsen, men han uttrycker stor optimism oavsett värdering.

Erik Selin ger sedan placerare rådet att vara långsiktiga och att inte rädas tillfälliga kursnedgångar på börsen.

”Det kommer att bli en fantastisk aktie. Köp och behåll den i tio år bara”, säger han.

Programledare: Petra Bergman

Personer

Erik Selin