Ekonomikanalen

Därför är det dags för Europa

Det finns massor av intressanta aktier i Europa. Det är förvaltarna Rajesh Tanna från J.P Morgan och Staffan Lindfeldt från Handelsbanken ense om. I EFN Marknad förklarar de varför och bjuder på spännande aktiecase.

Rajesh Tanna ser tre anledningar till att satsa på europeiska aktier just nu. Det är attraktivt att köpa när många ogillar bolag från regionen. Europa är bra exponerat för den globala tillväxt som förväntas. Slutligen så finns det många företag av världsklass i Europa.

Sektorer som Rajesh Tanna ser som extra intressanta är halvledare, konsumentvaror (med lyxinriktning) och vindkraft till havs.

Staffan Lindfeldt tar också upp Europas exponering mot global tillväxt som en fördel med regionen. Han tycker även att många lätt glömmer bort hur många spännande bolag som det finns i Europa.

”Problemet för Europa är att man hamnar ofta under ett filter som handlar om makroekonomi, åldrande befolkning, politiker, något banksystem som är dåligt och så vidare”, säger Staffan Lindfeldt.

Precis som Tanna hittar Lindfeldt guldkorn i den europeiska halvledarsektorn. Han gillar det holländska bolaget ASM International.

Ett annat bolag han tipsar om brittiska investmentbolaget IP Group. De går in i forskningsintensiva bolag i ett tidigt skede.

Slutligen tipsar Lindfeldt om Next 15 Communications, ett brittiskt bolag verksamt inom företagskommunikation.

Programledare: Albin Kjellberg

Personer

Staffan Lindfeldt

Rajesh Tanna