Ola Rollén: Det är världens mest attraktiva affärsidé

I EFN Marknad berättar mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén om varför han anser att hållbarhetsarbete har gått från att vara en skrivbordsprodukt till att bli ”en fantastisk framtidsbransch”.

Mänskligheten har satt sig i en sits med överfiske, en förgiftad atmosfär, smältande isar, stormar och så vidare säger Ola Rollén. Att vara delaktig i att hitta lösningar här ser han som en viktig del i Hexagons framtid:

”Om inte det är världens mest attraktiva affärsidé så vet jag inte vad en affärsidé är”, säger han och hintar om att nyheter om detta är på gång.

Rollén har varit vd för Hexagon under många år och han menar att det finns en stor fördel med det, då det tar flera år att komma in i ett företag och en bransch. En annan anledning till att han har blivit kvar så länge är helt enkelt att han har haft kul:

”Och så länge det är kul så kör vi ett tag till”, säger han.

Ola Rollén har även ett intresse för investeringar och i intervjun berättar han om hur han resonerar här och om att han ser två skilda investeringsfilosofier. Antingen är man en daytrader eller så lär man sig väldigt mycket om ett fåtal saker och investera på lång sikt. Det går inte att kombinera strategierna.

Programledare: Albin Kjellberg