Ekonomikanalen

Rutger Arnhult: från aktie-SM till fastighetsmiljardär

Rutger Arnhult är vd för fastighetsbolaget Klövern och storägare i bland annat Sagax, Corem, Castellum och nyligen noterade Wästbygg.

I denna intervju berättar han bland annat om sin resa som började med ett brinnande aktieintresse redan i barndomen och som via jobb som fastighetsanalytiker tog honom till positionen där han är i dag.

Fastigheter är en stor bransch på Stockholmsbörsen och Arnhult ser ingen anledning till att den skulle krympa, även om han räknar med att det kommer ske en konsolidering.

Klöverns vd berättar även om hur klimatet på fastighetsmarknaden svängde snabbt under sportlovsveckan 2020, på grund av coronakrisen.

Tidigare i höstas meddelade Klövern att man ska göra en nyemission på två miljarder kronor. Arnhult berättar att pengarna ska användas till att stärka balansräkningen, möjliggöra uppköp samt till fortsatt projektutveckling.

Arnhult betonar vikten av en starkare balansräkning och jämför med hur den såg ut 2014 när Klövern klev in som storägare i Globenområdet.

Klöverns intåg på fastighetsmarknaden i New York har varit omtalat. Rutger Arnhult ser detta som en naturlig utveckling och inte som något riskfyllt projekt: ”Det kanske är hal is men den är väldigt tjock”.

I programmet svarar Arnhult också på tittarfrågor om bland annat Footway, Rhovac och Tobin Properties. Och så förklarar han varför det inte görs fler strukturaffärer mellan de olika bolag han är inblandad i.

Programledare: Albin Kjellberg

Personer

Rutger Arnhult