Svolders vd: ”Index har inget omdöme”

Investmentbolaget Svolders vd Ulf Hedlundh har varit med om finansiella kriser förr. Han gästar EFN marknad för att sätta coronakrisen i perspektiv och prata om bolagets innehav.

”Ingen kris är den andra lik. Man ska ha respekt för vad som händer men det gäller också att försöka låta bli att gripas av panik”, säger Ulf Hedlundh om läget på marknaderna nu.

Ulf Hedlundh lyfter fram att Svolder, tack vare att man är obelånade, inte behöver agera i panik i det rådande läget. Han lyfter även ett varnande finger för diverse indexprodukter.

”Vi kan agera utifrån bästa omdöme medan index inte har något omdöme. Index följer trender och kommer agera därefter. Det är i sådana här situationer som det långsiktiga omdömesgilla kapitalet behövs”, säger han.

Hedlundh menar att beslutsfattare när den här situationen är över borde fundera över värdet av passiv förvaltning kontra aktiv förvaltning.

Bland Svolders innehav sticker Scandic ut som ett bolag som lär påverkas av corona. Två bolag som Ulf Hedlundh menar känns missförstådda av marknaden är Elanders och New Wave.

Programledare: Albin Kjellberg