Till startsidanTill startsidan

Investerarprofil: Bara rookies som tycker att detta är stökigt

Tommy Jacobson, finansman med 30 år i branschen och nu aktuell som grundare av riskkapitalbolaget Zenith, gästar EFN Marknad.

I programmet ger Tommy Jacobson sin syn på det rådande börsläget med krig i Ukraina, stigande inflation och en nyss genomgången pandemi. Han menar att han har varit med om värre och att det inte är speciellt stökigt ekonomiskt just nu.

”Det är inte så mycket nytt under solen. Det är bara rookies som tycker det”, säger Tommy Jacobsson.

Trots att Tommy Jacobson har varit aktiv inom finansbranschen i många år är hans aktieintresse svalt.

”Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt med aktier. Jag har aldrig hållit på med det. Vill jag ha den typen av spänning brukar jag säga att V75 är mycket roligare”, säger han.

Det Zenith letar efter är bolag där de kan gå in med 15 till 30 miljoner utan att bli majoritetsägare. Bolagen ska ha en klar affärsidé som är skalbar och har ett högt tech-innehåll. De är inte intresserade av rena startups utan av bolag som kommit en bit på vägen. Bolagen behöver inte tjäna pengar i dag men de måste ha en väldigt tydlig idé om hur de ska göra det. Bolagsledningen bör dessutom både bestå av kvinnor och av män samt av folk med olika bakgrund.

Programledare: Petra Bergman