Hetaste investeringarna inom medtech

EFN Marknad lägger denna gång mycket kraft på medtech. Erik Sprinchorn från Tin Fonder diskuterar intressanta bolag och trender. Dessutom intervjuas Gisli Hennermark, vd för robotkirurgibolaget Surgical Science.

Surgical Science har haft en bra resa på börsen de senaste åren. Gisli Hennermark berättar om förvärvsstrategin och om framtidsplanerna för bolaget.

Erik Sprinchorn pratar i programmet bland annat om två bolag han gillar. Det första av dem är Biotage, som tillverkar instrument för blodanalys och annan analys. Bolaget uppvisar både hög tillväxt och god lönsamhet, vilket inte är helt vanligt.

Biotage är en del av det område inom medtch som Erik Sprinchorn tycker är mest spännande just nu, de bolag som kan utnyttja kombinationen av datakraft och biologi.

Det andra bolaget är investmentbolaget VNV Global (före detta Vostok New Ventures). Bolagets två mest omtalade innehav är elscooterbolaget Voi och Babylon Health, verksamma inom digital hälsovård.

Sprinchorn talar även om hur Tin Fonder tänker när det gäller skillnaden mellan investeringar i svenska och utländska bolag.

Styrelseledamöter som inte äger aktier i det egna bolaget får sig också en känga i programmet.

Programledare: Ara Mustafa