Aktiestrateg: Risk för stor kortsiktig korrigering

Molly Guggenheimer, aktiestrateg på Danske Bank i Sverige, är fortsatt optimistisk till börsen. Men på kort sikt befarar hon att det kan komma stora nedgångar. Det säger hon i EFN Marknad.

”Jag är fortfarande optimistisk men jag skulle inte säga att jag är euforisk på samma sätt som man var under 2020. Det finns en jättestor risk att vi kan få korrektioner, ganska stora sådana. Men man får vara lite långsiktigare. Om tre till sex månader tror jag att aktier står lite högre”, säger Molly Guggenheimer.

Det som talar för börsen på lite sikt är stark makrodata och bra vinstutveckling för företagen. Risken finns i att den amerikanska centralbanken drar ned på sina tillgångsköp.

De sektorer som Molly Guggenheimer gillar mest just nu är bank och sencyklisk verkstad. Nordea, SEB, Outotec och ABB är några bolag hon gillar.

Guggenheimer har också ett råd till de som letar efter ledtrådar om hur börsen ska gå. Det är att inte bry sig om värderingar. Det ”är en av de sämsta indikatorerna man kan använda” säger hon.

Programledare: Albin Kjellberg