Ekonomikanalen

Hundentreprenörens framgångstips

När Sara Viforrs hund blev ihjälbiten 2012 tog hennes liv en ny vändning. Med målet att hjälpa andra hundägare från att uppleva samma sak utbildade hon sig till hundpsykolog.

2017 lämnade hon sin karriär inom bank och finans för att satsa på sin passion. Sara Viforr grundade företaget Passout Hundträning i Bålsta. Verksamheten innefattar förutom utredningar av problemhundar även ett hunddagis.

I stället för att låna pengar valde hon en annan väg när hon startade: ”Jag har löst det själv genom att jobba som en dåre och bara spara och spara”, berättar Viforr.

I dag har företaget fem anställda och efterfrågan från kunderna växer. Nu är planen att expandera och att inom några år ha en större anläggning och ett hundstall.

Till expansionen vill hon däremot låna: ”Då vet jag att pengarna genererar mer pengar – jag ville inte chansa i början.”

Sara Viforrs delar med sig av flera tips till andra som driver liknande företag. Bland annat vikten av lokal marknadsföring och att ha en ständig dialog med kommunen.

Reporter: Jonas Harrysson