Ekonomikanalen

Stökig sommarbörs stundar

Hur påverkas egentligen börsen av coronakrisen? Det diskuterar Handelsbankens rådgivande förvaltare Tannaz Kamjar och Per Wall i EFN:s studio i Göteborg.

”Direkt när det stod klart att vi skulle stänga ner hela länder så blev osäkerheten total och det såg vi på börsen. Den föll väldigt kraftigt under väldigt kort tid”, uppger Per Wall och tillägger att den återhämtning som skett är lite för kraftfull.

Dessutom kommenterar de den gångna rapportsäsongen och vad vi kan förvänta oss av marknaden framöver. Tannaz Kamjar tror att börsen i rapportsäsongen för årets andra kvartal kommer att bli stökig.

”Vi kommer att se en del bolag inom industri och tjänstesektorn som kommer ha rätt dåliga resultat och rapporter”, spår hon.

Samtidigt berättar hon att det kommer att finnas andra sektorer som telekom och hälsovård som lämnar bra rapporter i Q2.

Rådgivarna ger också tips för spararen som vill sprida sina risker och berättar vilken typ av återhämtning i marknaden som kan bli aktuell samt framtidstrender.

Redaktör: Anders Frick