Ekonomikanalen

Trumponomics 2.0 - det kan marknaden förvänta sig vid en Trumpseger

Donald Trump blev dömd på samtliga 34 åtalspunkter i det omtalade målet i New York. Trots det är hans opinionssiffror mer eller mindre oförändrade och politiska experter menar att domen inte kommer påverka hans chanser till seger i det amerikanska valet mot Joe Biden i höst. Men hur skulle en ny period av Trumponomics arta sig om han skulle vinna valet?

I veckans avsnitt av Världsekonomin med Katrine och Claes diskuteras just Donald Trumps inverkan på såväl den amerikanska som den världsliga ekonomin. Vad skulle det innebära med fyra nya år med Trump som president? Hur skulle börsen reagera? Och vad skulle det få för konsekvenser på den globala ekonomin?

EFN har parat ihop två av Sveriges bästa ekonomihjärnor, Katrine Kielos-Marcal och Claes Måhlén, för att ge dig Sveriges bästa, nördigaste och med intressanta ekonomipodd.

Har du några frågor som du vill att Katrine och Claes ska prata om i podden? Hör av dig till redaktionen@efn.se

Titta och lyssna på nya episoder av Världsekonomin med Katrine och Claes varje tisdag. Följ oss även på Youtube, Twitter, Tiktok och Facebook för att få de bästa klippen från programmet.

Personer

Donald Trump

USA:s president mellan 2017 och 2021.

Katrine Kielos-Marçal

Claes Måhlen

Joe Biden