TV-draken tror på fortsatt börsuppgång

EFN Marknad gästas av entreprenören och investeraren Lena Apler. Hon berättar bland annat om gången när hennes bolag Collector försökte köpa Klarna.

Klarna var vid tillfället nystartat och Collector, som Lena Apler grundat, var ute efter att förstärka finansverksamheten. Lena Apler åkte upp till Stockholm och träffade Sebastian Siemiatkowski och den övriga ledningen för Klarna. Apler gillade vad hon såg och lade ett bud på 10 miljoner kronor för bolaget. Klarna kom snabbt tillbaka med ett motbud på 50 miljoner, vilket var över Collectors budget.

Lena Apler är dock inte bitter: ”Så här efteråt var det nog rätt bra för Klarnas del att det inte blev affär”, säger hon.

I programmet berättar Lena Apler även om händelserna kring när hon lämnade ordförandeposten i Collector 2020. Hon menar att det var ganska odramatiskt men att kommunikationen från bolaget inte var den bästa. I dag har hon en god relation med den nya ordföranden Erik Selin.

Sina egna aktieinnehav, onoterade innehav, framtiden för börsen, Draknästet och gäddfiske i Såken är andra ämnen som avhandlas i programmet.

I samband med inspelningen släppte Lena Apler äve en exklusiv nyhet om att "drakarna" i Draknästet planerar att starta ett gemensamt investmentbolag. Mer om den nyheten ser du här på Facebook.

Programledare: Petra Bergman