Hemnet bemöter kritiken från utmanaren

Hemnets vd Cecilia Beck-Friis bemöter kritiken som Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd Marcus Svanberg framförde i förra avsnittet av Kvadrat.

Svanberg hävdade att Hemmet utnyttjar sin ”monopolställning” på marknaden, inte är lyhörda för mäklarnas synpunkter och de tar ut för höga priser. Därför har de tillsammans med flera andra aktörer nu startat en alternativ till Hemnet. Sajten Boneo lanserades nu i veckan.

Cecilia Beck-Friis säger att hon välkomnar konkurrensen och att de jobbar på att bli mer lyhörda för mäklarnas behov. Hon anser inte att deras priser är särskilt höga, speciellt inte om man ställer det i relation till försäljningspriset på bostäderna.

Programmet gästas också av Christofer Carlsson, vd på Well Fastigheter, som ligger bakom det nya konceptet BRF 2.0. Det innebär att bostadsrättsföreningen tar en större del av lånen och det kräves en lägre insats för att köpa bostadsrätterna. Modellen är inriktad på unga förstagångsköpare och hittills har försäljningen av de drygt 1 000 bostäderna i det första projektet i Barkarby utanför Stockholm gått över förväntan.

Programledare: Petra Bergman och Joakim Båge