Experten om tullbeskedet: ”Svagt negativt för börsen”
USA och Kina uppger att man är överens om ett "ramverk" för en plan på att lätta på spänningarna.
Men än är det en lång väg tills ett avtal är på plats.
– Marknaden hade hoppats på något mer, säger Amanda Sundström, valutastrateg på SEB.

Förhandlingarna mellan representanter från USA och Kina inleddes i måndags i London.
Sent i går kväll meddelade de båda lägren att man nått ett "ramverk" för att implementera Genèveöverenskommelsen.
– Nästa steg är att presentera överenskommelsen för president Trump, medan Kina gör detsamma med president Xi. Om båda ger sitt godkännande kommer ramverket att börja gälla, sa USA:s handelsminister Howard Lutnick.
I övrigt var både USA och Kina fåordiga om detaljer kring det överenskomna ramavtalet. De amerikanska förhandlarna uppger däremot att man "definitivt" förväntar sig att frågan om Kinas exportrestriktioner på sällsynta jordartsmetaller kommer lösas. Det är dock högst oklart, enligt flera experter.
– De är tillbaka på ruta ett, men det är ändå bättre än ruta noll, sa Josh Lipsky, chef för GeoEconomics Center vid Atlantic Council enligt nyhetsbyrån Direkt.
Amanda Sundström, valutastrateg på SEB, menar att marknaden hade förväntat sig tydligare framsteg än vad som nu framkommit.
– Det här är ett steg framåt. Men min känsla är att marknaden hade hoppats på något mer än det här. Nu är man eniga att man ska prata mer och man lägger bollen hos Xi Jinping och Donald Trump. Och vad som helst kan ju hända när bollen är tillbaka hos Trump, säger Amanda Sundström till EFN.
"Svagt negativt för börsen"
Även om de ledande Asienbörserna öppnade på grönt efter nyheten, tror inte Amanda Sundström att börserna i Europa eller USA kommer studsa upp efter det presenterade "ramverket":
– Utifrån vad vi vet i dag så skulle jag kunna tänka mig att det är lite svagt negativt för börserna. Jag tror att det behövs mer för att vi ska se börserna stiga när det gäller handelsutvecklingen. Men det kan mycket väl ske mer där, säger hon.
USA och Kina har fram till den 10 augusti på sig att förhandla fram ett mer omfattande avtal. Om de inte kommer överens då riskerar tullsatserna att återgå till sina ursprungliga nivåer, vilket är från cirka 30 till 145 procent för USA och från 10 till 125 procent för Kina.
