Att underskatta kontinuitet är ofta kostsamt
Banbrytande teknik i all ära – men att underskatta kontinuitet är ofta kostsamt. Långsamt gnetande med små men många insatser ger bra utfall över tid.

Handelskrig och pandemier kommer och går – ägarfamiljerna består. Att ta rygg på några av Sveriges största finansfamiljer har varit lönsamt de senaste åren.
I det här numret av Finansmagasinet kan du läsa om hur man på bästa sätt kan investera investmentbolagsaktier.
Disruptiv teknik har varit stekhett de senaste åren – i alla fall så länge vi hade nollränta. Uppstickarna är såklart viktiga och tvingar omvärlden att utvecklas och förändras. De traditionella ägarna är varierande bra att hoppa på tåget när det väl börjat gå. Däremot är de skickliga på att anpassa sig.
Förhoppningsvis gör dominansen hos familjerna att behovet av existensberättigande att rikedomarna kommer fler till gagn. Betydande belopp skänks till forskning.
Talande att Musk parade ihop sig med Trump
Den senaste tiden har den disruptiva tekniken personifierad, tillika de senaste årens mest uppmärksammade börs-vd, Elon Musk, tagit sig långt in i Ovala rummet. Här finns inget långsamt gnetande att tala om. Teslaaktiens värdering verkar frikopplad aktiemarknadens krav på värdering.
Det är på något sätt talande att just han parade ihop sig med Donald Trump. USA:s president för ett minst sagt obehagligt krig mot den fria vetenskapen.
Från och med detta nummer kommer EFN Finansmagasinet löpande att bevaka den senaste utvecklingen kring hoten mot den akademiska friheten.
Kontinuiteten rubbas och strävan efter excellens och nya upptäckter störs av rädslan för att stängas ned. Men att rubba på hundraåriga traditioner är förhoppningsvis svårare än vad vissa skulle vilja.
Här kan du teckna en prenumeration på Finansmagasinet.
Följ taggar
