OMXS30
OMXSPI
NDX
Se tablå

Proteinrik startup behöver 60 miljoner för att komma igång

Publicerad: 8 dec. 2024, 08:00Uppdaterad: 8 dec. 2024, 08:00

Efter att ha fått tre strokes på 10 månader när hon var 23 - 24 år insåg Isabelle Egholt Falck att man kanske inte har ett helt liv på sig att rädda världen. Inspirerad av Gunhild Stordalen lade hon därefter all sin kraft på det hon brinner för, hållbar mat och en omställning av matsystemen.
Tillsammans med Peter Bolinder har hon startat företaget Proteinish, som satsar på att producera växtbaserade köttprodukter med enbart svenska råvaror.

”Vi ser att Sverige borde vara ett land som exporterar och inte importerar, utifrån att vår energimix är så otroligt bra”, säger Isabelle Egholt Falck.
I december stänger Proteinish sin första finansieringsrunda, och 2025 kommer de öppna upp en större runda.

Isabelle Egholt Falck räknar med att företaget ska vara ”up and running” i november 2026 och att de för att komma dit behöver runt 60 - 70 miljoner kronor.

Medverkande

Cecilia Adolfsson
Cecilia AdolfssonRedaktör Gävle EFN
Isabelle Egholt FalckMedgrundare Proteinish