Ekonomikanalen

Risker och möjligheter med onoterade investeringar

EFN Marknad tar sig an onoterade aktier. För att svara på frågor om tillgångsklassen finns Philip Scholtzé, tf vd för handelsplattformen Pepins, på plats i studion.

Philip Scholtzé och programledare Julia Delin går igenom risker och möjligheter med placeringar i onoterade bolag och hur man som sparare rent praktiskt går till väga.

Generellt är risken högre vid placeringar i onoterade innehav och därför är det viktigt att inte lägga för stor del av kapitalet i ett enskilt bolag och så är det viktigt att vara långsiktig.

I programmet förklarar Philip Scholtzé också hur mycket Pepins tar i provision av onoterade bolag som väljer att använda Pepins plattform.

Scholtzé betonar också att även om Pepins gallrar rejält innan de släpper fram ett bolag så är det väldigt viktigt att du som sparare läser på ordentligt innan du investerar i ett bolag.

Julia Delin kommer du framöver att se som programledare för EFN Marknad. Hon är i dag vd för SSE Business Lab som är en företagsinkubator kopplad till Handelshögskolan i Stockholm.

Philips tre tips för att lyckas med onoterade investeringar

  • Var långsiktig
  • Investera i många bolag
  • Engagera dig