Ekonomikanalen

Fyra heta aktietips och stormen kring Evolution

I EFN Marknad tipsar förvaltaren Fredrik Skoglund bland annat om Peab och Husqvarna. Analytikern Marlon Värnik reder ut vad som egentligen har hänt i Evolution.

Fredrik Skoglund, förvaltare på FE Fonder, lyfter framför allt fram tre aktier

Stillfront som kan vara redo för comeback

Peab som har gått från ”höjden av dumhet” för några år sedan till att bli ”ett bortglömt bostadscase”

Husqvarna som har aggressiva mål när det gäller elmotorer som Skoglund gillar och som han anser borde kunna växa snabbt med stigande marginaler de kommande två åren.

SBB är också ett bolag som Skoglund gillar mycket tack vare vd:n och grundaren Ilija Batljan som han ser som en ”förvärvsmagiker”.

Det har stormat kring livecasinobolaget Evolution under hösten och aktien har fallit tillbaka kraftigt. Marlon Värnik, analytiker på Pareto, förklarar att det handlar om att Evolution har anklagats av en anonym konkurrent för att de agerar på illegala marknader.

Värnik menar att det finns substans i delar av den rapport som har publicerats men att det också handlar om att den anonyma konkurrenten är ute efter att skada Evolution.

Med de kursnedgångar som varit och med risk och avkastningsmöjligheter invägda menar Värnik att Evolutions aktie nu ser intressant ut.

Programledare: Albin Kjellberg