Förvaltare ser köpläge i Embracer och Paradox

I dagens EFN Marknad görs en djupdykning i ett par spelbolagsfavoriter när förvaltarna Carl Armfelt och Per Johansson ger sin syn på Embracer och Paradox.

"I dag är Embracer där Paradox var för två år sedan sentimentsmässigt. Investeringarna som Paradox har gjort har 'legs', och det är inget som slutar i år, utan vi tror verkligen att de kan ta två, tre steg till i rätt riktning i att skapa fler fina återkommande varumärken", säger Carl Armfelt, förvaltare på TIN Fonder.

Dessutom analyserar förvaltarna ett par radannonsbolag, så kallade "online classifieds".

"Det är radannonser, så det är ju gårdagens nyhetstidningar. Warren Buffett tyckte under 50, 60 år att det var otroligt att investera i, och det var för att de var lokala monopol. Om du tittar i världen så är de här affärsverksamheterna, så länge marknaden är konsoliderad, monopol och oligopol", säger Per Johansson, förvaltare på Didner & Gerge.

Han lyfter fram Hemnet som ett svenskt exempel.

"Tittar vi på Hemnet, som vi investerar i, är det kanske det mest monopolliknande bolaget", säger Per Johansson i programmet.

Även Carl Armfelt gillar bostadsplattformen.

"Hemnet är ett väldigt välskött bolag. Men Schibsted och Adevinta har också gått i bräschen för det här globalt, så det finns väldigt många i Norden som är duktiga på detta", säger Carl Armfelt.

Programledare: Albin Kjellberg