Ekonomikanalen

Armfelts och Bromans vinnaraktier

Techsektorn är fortsatt het. EFN Marknads höstpremiär tar därför vid där vårsäsongen slutade, med förvaltarna Helen Broman från Lannebo Fonder och Carl Armfelt från Tin Fonder.

I programmet är det extra fokus på gamingbolagen. Helen Broman gillar bland annat Nintendo, Frontier Developments och Team 17.

Carl Armfelt håller med om att Nintendo är intressant. Det mest spännande bolaget inom gaming just nu om man tittar på pipelinen är Take Two menar han. Om man dessutom väger in värderingen så sticker ett annat bolag ut, Ubisoft.

Både Broman och Armfelt följer konflikten mellan Epic Games och Google och Apple med stort intresse. De ser det hela som en potentiell game changer som kan leda till att utvecklarna på sikt kommer få en större del av intäkterna.

I programmet intervjuas dessutom Stillfronts vd Jörgen Larsson. Han hävdar att bolaget är på god väg mot målet att man ska bli tre gånger så stora.

”Vi är väldigt nöjda med vinsttillväxten på 177 procent”, säger han.

I programmet hinns det även med lite annat än gaming. Carl Armfelt tipsar om norska Adevinta, som är världsledande inom radannonser.

Helen Broman lyfter fram det Göteborgsbaserade 3D-printbolaget Cellink.

Programledare: Ara Mustafa

Personer

Helen Broman

Se även Helen Groth

Carl Armfelt

Jörgen Larsson