Fem kursvinnare som har mer att ge

Aktier med koppling till datacenter, halvledare och AI är i fokus när Andreas Brock, fondförvaltare på Coeli fonder, gästar studion.

En fråga som ställs i programmet är om det är bubbelvarning i halvledarbolaget Nvidia, vars aktie har rusat. Andreas Brocks svar är att det inte är det. Aktien har mer att ge, menar han.

En annan aktie som Coeli har tjänat mycket pengar på under året är programvarubolaget Adobe.

”Den var så billig i början på året att det var helt galet. Hade jag kunnat belåna huset och köpa så hade jag gjort det”, säger Andreas Brock.

Trots att kursen har gått upp rejält räknar han med att den har betydligt mer att ge då bolaget inte ens har börjat höja priserna ännu.

I programmet tipsar Andreas Brock även om tre bolag som på olika sätt är kopplade till datacenter, amerikanska Modine Manufacturing och Sterling Infrastructure samt svenska Munters.

När det gäller Munters som hade en tuff börsresa i början efter noteringen 2017 men som sedan vänt kraftigt uppåt säger Andreas Brock:

”Sverige är väldigt bra på verkstadsföretag. Har du ett företag som går dåligt men i ett land där det finns väldigt mycket kompetens, så kan du ofta fixa till det”.

Programledare: Albin Kjellberg