Stjärnkocken Daniel Höglander är död
Stjärnkocken Daniel Höglander är död, skriver Aftonbladet.
Han avled till följd av hjärtstillestånd, uppger familjen.

Daniel Höglander tog över som kulinarisk chef och gastronomisk ledare på anrika Operakällaren i augusti tidigare i år. Dit tog han även med sig kocken Emanuel Tärnqvist som kökschef.
”Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet om att vår käre vän, familjefar och kollega Daniel Höglander har avlidit till följd av ett hjärtstillestånd” skriver Daniel Höglanders vänner, kollegor och familj i en kommentar till Aftonbladet.
”Vi ber om förståelse för vår önskan om privatliv under denna svåra period”.
Emanuel Tärnqvist säger till Expressen:
– Just nu är det tomt, det är mycket att ta in. Jag kommer att minnas honom som en otrolig vän och kollega med en otrolig värme och passion för allt han gör.
Höglander har ansetts vara en av de främsta kockarna i Sverige och grundade bland annat Aloë i Långbro – tillsammans med affärspartnern Niclas Jönsson – som tilldelats två stjärnor i Guide Michelin.
Tidigare har han även drivit Hotel Villa Dagmar.
Daniel Höglander blev 45 år.
