Val och vaccinrace

Pandemin och presidentvalet gör hälsovårdssektorn dubbelt aktuell och intresset från investerare är stort. Veckans EFN Marknad bjuder på en sektorsanalys av Handelsbankens förvaltare Astrid Samuelsson.

Jakten på ett vaccin mot covid-19 fortsätter och flera spelare närmar sig ett resultat. Både Astra Zeneca och Johnson & Johnson har tvingats pasusa sina studier och ligger därmed efter.

”Det är Pfizer som är närmast ett resultat, men Moderna är inte långt efter”, säger Samuelsson.

Dessutom får vi en lägesrapport från två av hennes innehav. Göran Forsberg är vd på Cantargia som sysslar med bioteknik. Han beskriver framstegen med kombinationen av huvudprojektet CAN04 och cellgiftsbehandling. Han svara även på tittarfrågor.

Det andra innehavet är medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra.Vd:n Torbjörn Kronander berättar om en strålande kursresa de senaste åren. Noggranhet vid rekrytering och förvärv tror han ligger bakom framgången.

”Man är oerhört försiktig när man rekryterar. Det är absolut viktigast. Att få in fel personer kan förstöra allting”, säger han.

Samuelsson diskuterar även tillväxtraketerna telemedicin och cancerforskning. Avslutningsvis vidrörs amerikanska valets inverkan på läkemedelsindustrin.

Programledare: Albin Kjellberg