Hör upp! Aktiecaset du måste lyssna på

Andreas Brock, förvaltare av en globalfond på Coeli, lyfter i EFN Marknad fram två schweiziska bolag han tror mycket på.

Det första är kemikaliebolaget Sika. Det andra är Sonova Holding som utvecklar och tillverkar hörapparater bland annat under varumärket Phonak.

Hörapparater är en produkt som ingen vill ha säger Andreas Brock och endast 20 procent av de som behöver en hörapparat har en. Det finns ett stigma runt att använda hörapparater som han tror kommer försvinna bland annat tack vare att användandet av andra elektronikprodukter som sitter vid örat.

Andreas Brock ger även en uppdatering om läget i den så heta halvledarbranschen och delar med sig av sin syn på den stigande inflationen. Han ser det som ett reellt problem i USA men är inte orolig över situationen i Europa.

I programmet intervjuas även Dan Lindström, investeringschef på Proxy P, om vad som händer inom energisektorn.

Lindström menar att man som småsparare ska räkna med högre priser generellt de kommande fem till tio åren. När det gäller investeringar råder han inte någon att investera direkt i råvaror då priserna är väldigt volatila. Han avråder även från att långsiktigt investera i fossilberoende bolag då det inte är en framtidsbransch.

Programledare: Ara Mustafa