Ekonomikanalen

Så höjer du värdet på din bostad inför försäljningen

Om du funderar på att sälja din bostad finns det mycket att göra för att få upp priset. EFN träffar stjärnmäklaren, superstylisten och inredningsexperten som ger sina bästa tips om hur du maxar värdet på ditt boende.

Richard Lagerling har varit Sveriges bäst säljande mäklare fem år i rad. Han har många råd till dig som är i färd med att lägga ut din lägenhet till försäljning. Bland de enklare sätten att boosta priset rekommenderar han att slipa golvet och måla om.

”Om man kan bygga balkong så ska man garanterat göra det”, säger Lagerling. Trots att det är en stor investering anser han att det är den åtgärd som ökar värdet mest: ”Alla gånger 10 procent på en mindre lägenhet.”

Maria Westerberg är vd för Move/2 som är specialister på styling och inredning. Hon vet exakt vad som krävs för att öka slutpriset på din bostad. Några av råden inför visningen är att rensa bort allt överflöd och addera lampor som lyfter upp dagsljuset.

För att höja värdet ska du se över förvaring, golv, väggar och snickerier samt kök och badrum. Det tycker Anna Broström som är vd för inredningsbyrån Fru Bohlin. Hon varnar också för renoveringar som kan få motsatt effekt och minska priset.

Reporter: Petra Bergman

Personer

Richard Lagerling

John Jonsson