Ekonomikanalen
Världsekonomin

Därför är kronans dagar räknade

0:00
0:00

Beskrivning

2003 folkomröstade Sverige om vi skulle skaffa euro som valuta. Svaret blev då nej. Sedan dess har stödet förblivit svagt. Mot slutet har stödet ökat en aning vilket många anser går hand i hand med kronans försvagning och det rådande ekonomiska läget. Trots det vill Katrine hävda att Sverige närmar sig den europeiska valutan. Men vad bygger hon det på?

I veckans avsnitt av Världsekonomin med Katrine och Claes diskuterades huruvida Sverige faktiskt är närmare euron idag än 2003, varför är vår krona svagare än den schweiziska trots likheterna länder emellan och vad har egentligen en kanelbulle med allt att göra?

EFN har parat ihop två av Sveriges bästa ekonomihjärnor, Katrine Kielos-Marçal och Claes Måhlén, för att ge dig Sveriges bästa, nördigaste och med intressanta ekonomipodd.

Har du några frågor som du vill att Katrine och Claes ska prata om i podden? Hör av dig till redaktionen@efn.se

Titta och lyssna på nya episoder av Världsekonomin med Katrine och Claes varje vecka. Podden finns på Spotify och Apple Podcast. Följ oss även på Youtube, Twitter, Tiktok och Facebook för att få de bästa klippen från programmet.

Publicerad

Uppdaterad

Världsekonomin

Världsekonomin har aldrig varit viktigare - eller hur? Journalisten Katrine Kielos-Marçal och Handelsbankens chefsstrateg Claes Måhlén hjälper dig förstå varför saker och ting är som de är när det kommer till de stora ekonomiska frågorna. Nytt avsnitt varje vecka!

Våra poddar