Tre attraktiva och billiga kvalitetsbolag

Carolina Elvind, analytiker från Odin Fonder, och Thomas Ekman vd för it-grossisten Dustin Group, gästar EFN Marknad när det pratas svenska aktiecase.

Thomas Ekman intervjuas om bolagets förvärvsstrategi i allmänhet och om förvärvet som nyligen gjordes i Nederländerna i synnerhet.

Ekman kommenterar även risken för komponentbrist och de globala leveranskedjorna. Liksom det ökande fokuset på hållbarhet.

Carolina Elvind gillar Dustin Group. Aktien värderas en bra bit under marknaden som helhet vilket bidrar till att göra den köpvärd.

”Vi tycker att Dustin är ett kvalitetsbolag som har bevisat sig över tid så vi tycket att det är ett attraktivt pris”, säger Carolina Elvind.

Ett annat bolag som Odins analytiker gillar är industrikoncernen AQ Group. Även detta är enligt Elvind ett attraktivt värderat kvalitetsbolag. Dessutom har bolaget under sin 27-åriga historia inte visat upp ett enda förlustkvartal.

Det sista bolaget som Carolina Elvind lyfter fram är frilutsbolaget Fenix Outdoor, som bland annat äger varumärket Fjällräven. Hon lyfter även här fram den attraktiva värderingen men även att bolaget i princip är skuldfritt och att hon tror på den globala expansionen.

Programledare: Albin Kjellberg