Ola Serneke: Tittar på att ta över byggprojekten

I spåren av konkursen i Serneke Sverige AB meddelar nu Ola Serneke att han tittar på att ta över de byggprojekten som stoppades. Allt ska ske inom ramen av ”Serneke 2.0”, en ny bygg- och anläggningsverksamhet som drivs med hjälp av majoritetsägaren Agarwal Group.
– Vi diskuterar vilka projekt vi kan färdigställa, säger han i en webbteveintervju med EFN.

Anders Frick
Anders FrickRedaktör/Reporter EFN
Ola Serneke
Ola Serneke lanserar nu "Serneke 2.0", säger han i en intervju med EFN.
Publicerad: 20 jan. 2025, 22:49Uppdaterad: 21 jan. 2025, 11:57
Hämta EFN:s app för iOS och Android - gratis: nyheter, analyser, börs, video, podd

Se själva webbteveintervjun här ovanför ↑

Under 2023 såldes Serneke till Doxa, och grundaren Ola Serneke tog därefter plats i styrelsen. I augusti 2024 lämnade Ola Serneke styrelsen i Doxa, på egen begäran och med hänvisning till andra engagemang. Några månader senare köpte det tyska riskkapitalbolaget Mutares verksamheten av Doxa – ett köp som redan i januari 2025 slutade med konkurs och paus för alla projekt. Bolaget hade ekonomiska problem, även om inte sponsoravtalet med IFK Göteborg påverkas.

Men Ola Serneke saknar uppenbarligen bygghjälmar och varselvästar, och laddar nu om - för Serneke 2.0. Sedan ett antal månader har han och hans närmaste hållit på att förbereda för att starta en verksamhet som omfattar bygg och anläggning, så kallad construction, samt infrastruktur och projektutveckling. Satsningen sker tillsammans med majoritetsägaren Agarwal Group med Prashant Agarwal från Ajna Holding AB i spetsen. Agarwal Group drive idag även Serneke International Group.

Den nya Serneke-koncernen, där Ola Serneke blir vd, är uppdelad i tre affärsområden; Serneke Construction, Serneke Infrastructure och Serneke Project Development – som drivs som självständiga dotterbolag. Fokus ligger på projekt i Sverige, med särskild inriktning på södra och västra Sverige.

I den bolagsstrukturen har Ola Serneke med flera diskuterat vilka projekt som bolaget skulle kunna färdigställa, och i det inkluderas de projekt som nu står stilla på grund av konkursen i Serneke Sverige. Men att köpa upp hela, eller delar, av det tidigare konkursboet finns inte med i planerna just nu.

"Kommer att bli problematiskt"

– Jag tror det kommer bli problematiskt, för konkursförvaltaren tror jag kommer välja att låta alla projekten stå istället, och att beställarna handlar upp nya entreprenörer, säger Ola Serneke till EFN.

Finns det någon chans att ni skulle kunna köpa konkursboet? Är det helt kört?
– Det man kan göra är att understödja och titta på olika projekt som man kan hjälpa till att bygga färdigt. Det har vi gjort. Av de som står stilla så har vi tittat på vilka projekt och vilka beställare som är inblandade. Det är någonting vi har tittat på, säger han.

Vad innebär det då?
– Det innebär att man tar en diskussion med beställarna och diskuterar hur en lösning kan ske och vad det finns för förutsättningar. Några av projekten kan fungera att helt enkelt fortsätta med, säger Ola Serneke, och tillägger att det i morgon tisdag kommer ett pressmeddelande med fler detaljer.

Läs även:

Se webbteveintervjun med Ola Serneke här:

Serneke Ola SernekeSerneke Sverige
Anders Frick
Anders FrickEFN, Redaktör/Reporter [email protected]
Har du ett nyhetstips? Mejla [email protected]

Tack för din anmälan!

Tack för att du har anmält dig till EFN:s nyhetsbrev! Du kommer nu att regelbundet få de senaste ekonomiska nyheterna, analyserna och insikterna direkt till din e-post.

Vill du ha tillgång till de senaste ekonominyheterna från EFN? - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig

Nästa Artikel
;